Styrelsen i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund (Kry) har utsett professor Kerstin Uvnäs Moberg till ny hedersmedlem i förbundet. Kerstin mottog utmärkelsen under förbundets inspirationshelg på Bosön i april 2016. I samband med detta höll Kerstin även en mycket uppskattad föreläsning.

– Vi är mycket glada och stolta över att Kerstin Uvnäs Moberg blir hedersmedlem i Kroppsterapeuterna. Resultaten av Kerstins forskning skänker ytterligare legitimitet till vår verksamhet, säger Krys generalsekreterare Peter Feldt.

Ur motiveringen:
”Kerstin Uvnäs Moberg har gått sin egen väg under sin karriär. Hennes forskning på kroppens anti-stress-system har bevisat det som tusentals terapeuter runt om i hela världen redan vet – att beröring gör skillnad. Det finns en medicinsk förklaring till att vårt arbete påverkar kroppens läkningsprocesser.

I en tid då vi lever med hög arbetsbelastning, i en allt mer stressig tillvaro och i ett accelererande informationssamhälle är Kerstins forskning av största betydelse för oss som verkar inom kroppsterapi och kroppsvård.

Kerstin Uvnäs Moberg är en av vår branschs största ambassadörer och hon är en stor förebild för många medlemmar i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.”

Läs hela artikeln om Kerstins utmärkelse i tidningen Kroppsterapeuten:

pdf_icon_x64Ladda ner PDF »